PVDA LANSINGERLAND ORGANISEERT OP 2 MEI DEBAT OVER EUROPESE VERKIEZINGEN

2 mei 2019, van 19:30 tot 22:00, Rehoboth Berkel | Rehoboth Berkel

PvdA Lansingerland organiseert donderdag, 2 mei, aanvang 19.30 uur in zalencentrum Rehoboth in Berkel centrum een debat voor de verkiezingen van het Europees Parlement die op donderdag 23 mei gehouden zullen worden. De titel van het debat is: “Voor een zeker Europa”.

PvdA Europa-kandidaat Kati Piri heeft toegezegd om op 2 mei één van de inleiders te zullen zijn. Kati Piri was de afgelopen jaren in het Europese Parlement de belangrijke PvdA woordvoerder voor Buitenlandse Zaken, Mensenrechten, Asiel & Migratie, Turkije en Oost-Europa. Namens Koppert Biological Systems zal Evert Hamblok, manager Regulatory Affairs, het belang van Europa voor dit Berkelse bedrijf belichten. Petra Verhoef, fractievoorzitter van de PvdA Lansingerland, zal het belang van de Europese verkiezingen voor onze gemeente uiteenzetten.

Belangrijke gespreksonderwerpen tijdens het debat zijn de grote betekenis van Europa voor inwoners en bedrijven van Lansingerland, de economische betekenis van arbeidsimmigratie voor Lansingerland, de arbeids- en leefomstandigheden van arbeidsmigranten en van asielgerechtigden en de mogelijke gevolgen voor onze woningmarkt. Natuurlijk zullen alle aanwezigen intensief bij de discussie worden betrokken.

Het programma:

19.30 uur                            Welkom door Gerard Bovens, voorzitter PvdA Lansingerland. Gerard zal tevens zorgdragen voor een goed verloop van de avond.

19.35 – 19.40 uur             Column over Europa, door Raymond Tans

 19.40 – 20.00 uur           Korte pitch over de betekenis van “Voor een zeker Europa,” door de leden van het panel:

  • Kati Piri, namens de PvdA lid Europees Parlement en tevens kandidaat voor het EP,
  • Evert Hamblok, manager Regulatory and Legal affairs bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs en
  • Petra Verhoef, fractievoorzitter PvdA Lansingerland

20.00 – 21.20 uur           Debat over Europa op basis van een vijftal stellingen. Gerard Bovens leidt de stellingen in,   waarop  eerst  de leden  van het panel reageren  en vervolgens vindt de discussie met de zaal plaats.

21.20 – 21.30 uur           Conclusie en afsluiting door Gerard Bovens

21.30 – 22.00 uur           Napraat met hapje en drankje