11 juli 2016

BERICHT VAN AFDELINGSBESTUUR PVDA LANSINGERLAND

In verband met de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, organiseren PvdA- afdelingen in Haaglanden in het najaar 2016 een leergang lokale politiek.

In deze leergang maak je kennis met de eigen plaatselijke afdeling en ontdek je welke mogelijkheden er zijn om actief te worden in de partij. Er is altijd iets te doen dat bij jouw belangstelling en mogelijkheden past. Wil je helpen tijdens een verkiezingscampagne of meedenken over de politieke koers? Wil je meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018? Dan kun je je tevens oriënteren op het raadswerk en wat dat inhoudt. Want wat doet een raadslid of een wethouder eigenlijk? Wat komt er op jouw gemeente af de komende jaren? Hoe ga je als raadslid om met de media, hoe genereer je aandacht voor de standpunten en resultaten van de PvdA? In zes avonden van elk twee uur krijg je een unieke kijk in de politieke keuken. Je leert wat de beginselen zijn van de PvdA en over de geschiedenis van de sociaaldemocratie. Voor elke bijeenkomst worden aansprekende inleiders uitgenodigd uit de landelijke en de lokale politiek, die hun ervaringen met je delen. Ook wordt een bezoek aan de Tweede Kamer gebracht.

Deze leergang wordt verzorgd door de PvdA-afdelingen Den Haag, Delft, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg en afwisselend gehouden in de verschillende gemeentehuizen op zes woensdagen: 21 september, 5 oktober, 26 oktober, 9 november, 23 november en 14 december 2016. Als bijdrage in de kosten wordt een bedrag van € 35,- p.p. gevraagd. Voor studenten geldt een bedrag van € 15,- p.p. Indien het cursusbedrag een probleem oplevert, is er altijd een oplossing mogelijk. Je kunt dit bij inschrijving aangeven. Bij aanmelding krijg je een bevestiging en meer informatie over de start van de cursus.

Meld je aan vóór 21 augustus 2016 bij Susanne Bout, afdelingssecretaris van Zoetermeer: boutsusa@gmail.com.

In het voorjaar 2017 zal de afdeling Lansingerland een leergang aanbieden aan een beperkt aantal cursisten.

Bij de PvdA Lansingerland wordt nog steeds veel gelachen!