BEWONER DIRK BEWIJST: REGENBOOGOVERSTEEK BLIJFT KEIHARD NODIG!

18 april 2018

De 3B-Krant kwam op woensdag 11 april met een opvallend artikel uit de kast. Een interview met bewoner Dirk leverde bijzondere uitspraken op over de Regenboogoversteek in de Berkelse Herenstraat. Het hele verhaal is te lezen op https://www.3b-krant.nl/nieuws/algemeen/402847/roze-optocht-het-volgende-in-berkel-  Astrid Oosenbrug, inwoonster van Berkel en Rodenrijs en voorzitter van het Roze netwerk van de PvdA, stuurde vervolgens een ingezonden brief naar de redactie van de 3B-Krant.

Bewoner Dirk maakt zich in de 3B-Krant van 11 april boos over de regenboogzebra in de Herenstraat in Berkel centrum. “In verkiezingstijd waren er GroenLinks-activisten folders aan het uitdelen. Die heb ik erop aangesproken want de regenboogoversteek kwam uit hun kokertje. Ik vroeg: waarom is dat? Zei er één dat de zoon van een vriendin nog in de kast zit. Waarom moeten ze anderen daarmee hinderen in het openbaar?” Wat klopt, is dat deze regenboogoversteek een voorstel van GroenLinks is. Dit initiatief is, ter gelegenheid van de jaarlijkse Coming Outday, in oktober 2016 opgepikt door wethouder Simon Fortuyn (Leefbaar 3B) en met brede steun van de Gemeenteraad van Lansingerland uitgevoerd. Anders dan bewoner Dirk denkt, is er in Lansingerland dus een heel groot draagvlak voor deze kleurige oversteek. En dat dit keihard nodig is, laat het verhaal van bewoner Dirk nog eens duidelijk zien.

Want de regenboogoversteek staat symbool voor een samenleving waarin alle inwoners van Lansingerland erop kunnen rekenen dat iedereen met respect wordt behandeld, ongeacht sekse, gender en seksuele geaardheid. Ook In Lansingerland zijn er mensen die nog steeds niet voor hun seksuele geaardheid durven uit te komen en die bang zijn om uitgesloten te worden. Ik zou bewoner Dirk graag zélf eens willen uitleggen hoe fnuikend dit soort quasi grappige verhalen is voor mensen die bang zijn om voor hun geaardheid uit te komen en wat dit leven in angst voor hen betekent. Graag dus een vervolginterview van de 3B-Krant hierover met bewoner Dirk en met mij als deelnemers. Ik doe heel graag mee!

De 3B-Krant publiceerde haar ingezonden brief in de krant van woensdag 18 april. Maar opvallenderwijs niet integraal. Zie: https://hyperlocal.persgroep.nl/data/DBK/16/html5forwebkit.html?page=0 en blader door naar pagina 3 (Ingezonden brief’). Valt u ook op dat de 3B-Krant de laatste zin “Graag dus een vervolginterview van de 3B-Krant hierover met bewoner Dirk en met mij als deelnemers. Ik doe heel graag mee!” is vergeten te publiceren?

Daarom dus volledigheidshalve de hele ingezonden brief van Astrid Oosenbrug op onze PvdA website!

Astrid Oosenbrug op de Regenboogoversteek

Petra Verhoef en Simon Fortuyn hijsen de Regenboogvlag op Coming Outday 2017