PVDA NIEUWJAARSDEBAT: “HOE MOET LANSINGERLAND OMGAAN MET DE SPANNING TUSSEN EEN GROEIENDE BEVOLKING EN NATUUR?”

12 januari 2023

In Lansingerland worden er de komende jaren nog minstens 10.000 huizen bijgebouwd. Dat is  hard nodig om de grote woningnood op te lossen. De bouw van nieuwe huizen en bedrijventerreinen kost veel ruimte en kan ten koste gaan van groene en waterrijke gebieden in onze directe omgeving. Dat zou een slechte ontwikkeling zijn. Hoe bergen we het regenwater dat soms met bakken uit de hemel komt? Hoe benutten we de groene omgeving zo goed mogelijk voor recreatie? Hoe regelen we dat de natuurgebieden in onze directe woonomgeving de komende jaren niet in de verdrukking komen? Sterker nog, kunnen we de komende jaren dichtbij huis zelfs voor meer groen en water gaan zorgen? Dat vraagt om duidelijke maatschappelijke en politieke keuzes,  zoals bij de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023.

Over de spanning tussen bouwen, recreëren  en natuurbehoud gaat het openbare debat dat de PvdA Lansingerland op maandag 23 januari 2023 tijdens haar traditionele nieuwjaarsbijeenkomst organiseert. Aan de debattafel zitten Anne Koning, Gedeputeerde in de provincie Zuid-Holland met wonen, ruimtelijke ordening, sport en recreatie in haar portefeuille, Jaap van Lien van de Natuur- en Vogelwacht Rotta, Jan van Donkelaar van atletiek en wandelvereniging De Kieviten, Peter Kiela en Wim van Heemst van de PvdA fracties in de Hoogheemraadschappen Delfland en Schieland & Krimpenerwaard en Valmir Xhemaili van de PvdA-fractie in Lansingerland. Gespreksleider is Petra Verhoef.

Het debat met aansluitend de gezellige PvdA Lansingerland nieuwjaarsborrel wordt gehouden op maandag 23 januari vanaf 20.00 uur in partycentrum ’t Manneke, Leeweg 33 in Berkel Westpolder. Om 19.30 uur is er koffie en thee. Ook niet PvdA leden zijn natuurlijk van harte welkom om mee te praten over deze voor de toekomst van Lansingerland belangrijke uitdaging.

Groenzoom in het voorjaar 

Wilgen knotten door Rotta in Park de Polder

Rottemeren bij Bleiswijksezoom