VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA LANSINGERLAND 2022-2026 IS VERSCHENEN!

28 december 2021

PVDA LANSINGERLAND STELT MENSEN WEER CENTRAAL 

Ons nieuwe verkiezingsprogramma stelt mensen centraal. Vijftien jaar na het ontstaan van de fusiegemeente maken we scherp de balans op. We baseren ons programma op wat we door de jaren heen bij de inwoners van de kernen Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs hebben opgehaald in gesprekken.

Lijsttrekker Petra Verhoef “Veel van de inwoners die wij spraken vragen om een gemeentebestuur dat de inwoners centraal stelt en waarvoor betrouwbaarheid, vertrouwen in inwoners, initiatiefrijk en verbindend optreden kernwaarden zijn. Met als uitgangspunten dat iedereen gelijk wordt behandeld, dat er gelijke rechten en kansen zijn, dat je eerlijk deelt in voorspoed en elkaar steunt als het tegen zit. Dat je jezelf mag zijn en je thuis kan voelen in je eigen buurt en in de hele gemeente. Dit vraagt niet alleen iets van het gemeentebestuur, maar ook iets van de inwoners van Lansingerland zelf. Bijvoorbeeld accepteren dat niet iedereen hetzelfde is. Dat we tegenstellingen willen overbruggen,  dat we ons verplaatsen in de ander en willen investeren in een samenleving waarin iedereen meetelt en mee kan doen. Waarin iedereen welkom is”

Het programma schetst een sociale en zekere toekomst voor alle huidige én nieuwe inwoners van Lansingerland. De PvdA gaat ervoor zorgen dat er voor iedereen een betaalbaar huis is. “Wij staan voor onderlinge verbondenheid in een samenleving waarin inwoners erop kunnen rekenen dat iedereen met respect wordt behandeld en iedereen zich zeker en veilig kan voelen. Het gaat om vertrouwen en gelijke behandeling voor iedereen, ongeacht inkomen, herkomst, huidskleur, religie, overtuiging, gender en seksuele gerichtheid. Lansingerland moet een inclusieve samenleving zijn waarin voor iedereen een plek is”, zegt Petra Verhoef.

Verhoef: “De PvdA in Lansingerland combineert de waarden van de sociaaldemocratie met een frisse kijk op de kansen en uitdagingen van het sterk groeiende Lansingerland. Wij zijn een brede volkspartij links van het politieke midden die goed weet wat inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers in Lansingerland belangrijk vinden. De PvdA Lansingerland is er voor iedereen. Wij zetten ons in voor belangrijke ontwikkelingen in de provincie en de Metropoolregio, als het gaat om banen, wonen, vervoer en duurzaamheid. Via onze website berichten wij al 15 jaar lang elke week opnieuw uitgebreid over ons politieke werk. Zo werden wij de meest open politieke partij in Lansingerland. Iedereen kan controleren wat wij van plan zijn er wat wij er in de praktijk van terecht hebben gebracht. En dat is heel veel!”

Het PvdA verkiezingsprogramma bevat 5 speerpunten (gemeente neemt regie voor een zekere toekomst van álle inwoners, keihard werken aan de woningnood, goede zorg en bestaanszekerheid voor iedereen, jongeren zijn onze toekomst en Lansingerland wordt volledig klimaatneutraal en -adapatief) en 20 thema’s waarin deze speerpunten in concrete acties uitgewerkt worden.

Wil je ons hele programma lezen? Klik dan op: Verkiezingsprogramma PvdA Lansingerland 2022-2026 met als titel “Mensen weer centraal in Lansingerland”

 

Ook benieuwd naar onze kandidatenlijst? Lees dan dit verhaal: https://www.hartvanlansingerland.nl/nieuws/algemeen/24252/pvda-onze-kandidatenlijst-is-een-afspiegeling-van-het-nieuwe-la